Facebook Pixel
Menu
Your Cart

Тигани и касероли

Не пропускайте да изберете най-доброто за своята кухня с магазин за домашни потреби Галея и нашите тигани и касероли. Специално за Вас с нашия екип се постарахме да Ви предложим голямо разнообразие от продукти с високо качество и удобство.

Как да изберете правилните тигани и касероли?

Да притежавате качествен тиган е много важно за вкуса на ястията, които ще приготвяте. Той ще трябва да се справи с всяка задача – запичане, сотиране, задушаване, пържене и дори варене на яйца. Така ще можете да сготвите всичко – от палачинки до паеля.

Ако за Вас готвенето е просто необходимост, а не страст, големият избор на пазара може да Ви обърка. Тиганите и касеролите се предлагат не само в различни размери, но и са изработени от разнообразни материали. За да откриете правилните, които ще отговорят на Вашите нужди, трябва да си отговорите на няколко въпроса:

  • За какво ще го използвате? – може би искате да приготвяте палачинки и яйца или да се развихрите и да експериментирате с нови рецепти.
  • За колко души ще готвите? – има голяма разлика дали приготвяте храна за четиричленно семейство или само за Вас.

Тези отговори ще Ви насочат към подходящи модели, които биха отговорили на начина Ви на живот и ежедневие.

Каква е разликата между касерола и тиган?

Касеролата е съд, които обединява характеристиките на тенджера и тиган. Има малък обем, който е между 1 и 2 литра. Обикновено е по-дълбока и широка -дъното е плоско, а страните широки. В зависимост от модела, може да има и капак. Дръжката е дълга и извита, за да осигури добър и стабилен захват.

Идеален избор за приготвяне на сосове и храни, които ще се приготвят на водна баня.

Тиганът стандартно е по-плосък с широка горна част и плитко дъно. Това го прави подходящ за бързо и равномерно приготвяне на храни с различни техники.

Всеки алуминиев тиган ли е с незалепващо покритие?

Това е един от най-често срещаните въпроси, които ни задавате. Краткият отговор е – да. Стандартно, този модел тигани се предлага с незалепващо покритие. Това означава, че в сравнение с други алтернативи, ще се нуждаете от много по-малко мазнина при готвене.

Друго предимство е, че ще пържете и миете тигана много по-лесно. Но не забравяйте – има голяма разлика между тиган от алуминий и от неръждаемата стомана. Алуминият е много по-лек материал, което може да Ви подведе, че трябва да прилагате по-голяма сила при почистване.

Не го правете! Невнимателното боравене с него ще доведе до повреда на незалепващото покритие, особено при използване на абразивни препарати и метални гъбички. За да удължите неговия живот, Ви съветваме да не го миете на много висока температура, да не използвате прибори и почистващи средства, които могат да повредят покритието.

Кое незалепящо покритие да изберете?

Най-разпространено е мнението, че всеки производител предлага различна технология, която е ексклузивен вид незалепващо покритие. Това е погрешно схващане. Всъщност има 4 вида покрития – класическо (PTFE), мраморно, гранитно и керамично. От своя страна, те ще Ви предложат различни подвидове, които зависят от броя на слоевете и марката на производителя.

Тефлонът е най-популярното покритие, но всъщност става въпрос за търговска марка, на която е базиран стандартът на незалепващите покрития.

Разликата между различните покрития е в здравината, издръжливостта и експлоатационния живот. Ако не сте професионалисти и не прекарвате часове в кухнята, класическите покрития са перфектният избор.

Не пропускайте да поръчате своите тигани и касероли бързо и лесно през нашия онлайн магазин. Свържете се с нас на телефон: 0894 475 888 и ние  ще помогнем с професионален съвет.

SKU: 38704
Тип продукт Тенджера без капак Ф14 С. 1,5Л. Материал Стомана Производител: Hascevher..
16.90лв.
SKU: 38705
Тип продукт Тенджера Тип Без капак Ф16 СМ. 2Л. Материал Стомана Производител: Hascevher..
20.80лв.
SKU: 38706
Тип продукт Тенджера Тип Без капак Ф18 С. 2,5Л. Материал Стомана Производител: Hascevher..
22.80лв.
SKU: 38707
Тип продукт Тенджера Тип Без капак Ф20 С. 3,5Л. Материал Стомана Производител: Hascevher Ревюта..
24.20лв.

Показани са 1 до 16 от 70 (5 страници)