Facebook Pixel
Menu
Your Cart

Форми за печене

Превърнете се в истински майстор-кулинар с магазин за домашни потреби Галея и нашите форми за печене. Вече не е необходимо да се чудите кои са най-подходящите форми и покрития за печене. С нашите съдове е толкова лесно да приготвите всичко – от апетитни кексове до пухкав домашен хляб.

Какво трябва да знаете при избора на съдове за печене?

Още от древността, хората са използвали съдове от неглазирана керамика, за да приготвят своите ястия и печива. Днес, на пазара ще откриете голямо разнообразие от форми за печене в различни размери, форми и материал. За да постигнете оптимални резултати, е важно да се съобразите с няколко важни фактора.

От какъв материал са направени?

Най-използваният материал за форми за печене е алуминият, който е отличен топлопроводник, или комбинация от алуминий и стомана.

Моделите от неръждаема стомана също са често срещани, въпреки че не провеждат топлината толкова добре, колкото алуминия. Въпреки това са лесни за почистване и не влияят на вкуса на храните.

Много кулинари препоръчват силиконовите форми за многократна употреба за сладки печива с голямо съдържание на захар. Те не са подходящи за здравословни десерти, в които има ниско съдържание или липсва захар и мазнини, защото не могат да се изпекат добре.

Други често срещани материали са огнеупорно стъкло и керамика. Те се отличават със своя привлекателен дизайн и прозрачност на стъклото. Това Ви позволява да наблюдавате степента на изпичане на сладкишите. Недостатък на керамиката е, че не провежда топлината толкова бързо,отколкото металът и алуминият. Подходящи са за рецепти, където не  е важна точната температура на изпичане.

На какво трябва да обърнете внимание?

При избора на форми за печене, трябва да се съобразите с печивото, което ще приготвяте. Препоръчваме Ви да заложите на качествени съдове с незалепящо покритие, които са здрави и леки за лесна употреба.

Обърнете внимание, че ако избраните форми имат незалепващо покритие, НЕ е препоръчително да режете в тях, за да не ги надраскате.

Поръчайте избраните модели още сега през нашия онлайн магазин или като се свържете с нас на телефон: 0894 475 888.

SKU: 34930
Характеристики: Материал: неръждаема стомана с незалепващо покритие. Различни цветове, изпращат се според наличностите. Комплектът съдържа: 1 бр. Кръгла форма за блат с размер ф24 см. 1 бр. Кръгла форма за блат с размер ф26 см. 1 бр. Кръгла форма за блат с размер ф28 см...
14.20лв.
SKU: 34937
Оформете и изпечете най-красивите и вкусни сладкишш, курабийки и кексчета с помощта на висококачествените метални форми с бутало ! Те ще Ви помогнат бързо и лесно да превърнете готовата смес или тесто в интересна формичка. Подходящи са дори за приготвяне на ордьоври и красиви гурме порции. На Ваше р..
7.45лв.
SKU: 39396
Комплект от 3 броя рингове за оформяне на храна с форма на кръг. Ринговете имат бутало и са идеални за оформяне и декориране на различни десерти, ястия, салати, ориз, гарнитури. Може да се използват за индивидуални порции както и за оформянето на кули с различни слоеве. Готварски комплект, който е п..
7.10лв.
SKU: 34904
Качествена силиконова форма за печене на кексове, подходяща и за други печива. Формата за печене, не залепва, не загаря, много лесна за употреба. Издържа на температури от: - 50 гр. по Целзий до + 220 гр. по Целзий. Диаметър: 22 см, височина: 9 см. * Различни цветове, които се изпращат на случаен пр..
5.70лв.
SKU: 301009
ФОРМА ЗА КЕКС С НЕЗАЛЕПВАЩО ПОКРИТИЕ Ф25..
9.10лв.
SKU: 301010
ФОРМА ЗА КЕКС С НЕЗАЛЕПВАЩО ПОКРИТИЕ Ф28..
9.99лв.
SKU: 301011
ФОРМА ЗА КЕКС С НЕЗАЛЕПВАЩО ПОКРИТИЕ Ф30..
11.05лв.

Показани са 1 до 16 от 30 (2 страници)