Facebook Pixel
Menu
Your Cart

Сервиз за хранене

Да организирате и обзаведете кухнята е предизвикателство, което сериозно може да Ви затрудни. Тук изборът на мебелите е само първата стъпка за създаване на уникална обстановка. Не бива да забравяте, че Вашето домакинство ще се нуждае от съдове за хранене, прибори, чаши и още много незаменими стоки за дома.

Ние от магазин за домашни потреби Галея вярваме, че аранжирането на масата е истинско изкуство. В тази категория ние ще Ви предложим нашите сервизи за хранене. Те са прекрасно решение, с което ще придадете красив и естетически вид на всяка маса.

Защо Вашите съдове за хранене трябва да са правилно съчетани?

Сервиз за хранене

Много хора нямат търпение да купят всичко необходимо за кухнята и тръгват по магазините, преди да са обмислили от какво се нуждаят. Така правят спонтанни покупки и се сдобиват със съдове за хранене, които не си подхождат стилово и по форма.

За да избегнете този проблем, ние Ви съветваме да помислите предварително за стила и цветовете на Вашето обзавеждане. Решете предварително дали искате съдовете за хранене да са в същата тоналност или да бъдат нещо семпло и елегантно.

Съчетани правилно, съдовете за хранене ще създадат една неповторима и уютна атмосфера. Те ще бъдат красив акцент, който допринася за развиване на Вашата концепция за кухнята.

И не на последно място - съчетавайки ги правилно, Вие ще покажете отношението си към храната и индивидуалния си стил.

Как да изберете подходящия сервиз за хранене?

Сервизите за хранене са много повече от чинии и чаши, комбинирани заедно, за да Ви предложат по-изгодна цена. Ние ще Ви предложим практично цялостно решение за Вашата трапезария, спестявайки Ви трудностите по комбиниране на отделните съдове.

Затова на пазара можете да откриете голямо разнообразие от сервизи за хранене, различаващи се по брой на части, стил и предназначение.

Ако искате да инвестирате в нов сервиз за хранене, ние Ви препоръчваме да ги изберете, според:

  • домакинството Ви - тук от голямо значение е от колко човека е Вашето семейство, колко често каните гости и от какво се нуждаете. Например, ако живеете сам сервизите за хранене от 4 до 18 части биха Ви свършили работа. Колкото по-голямо е домакинството Ви, от толкова повече части се нуждаете.
  • предназначението - в нашия онлайн магазин ще откриете сервизи за хранене, подходящи за кафе, чай, хранене и детски сервизи.
  • качество - сервизите за хранене, изработени от стъкло и керамика са най-доброто, което ще откриете на българския пазар. За деца по-подходящи са изработените от пластмаса и бамбук, защото при тях не съществува риск от счупване.
  • дизайн - при избора е важно да съобразите формата, стила и цветовете на сервизите за храненес цвета и стила на Вашата кухня. Съчетайте личните си предпочитания с естетиката на Вашето обзавеждане и резултатът ще е винаги уникален!

Какво Ви съветваме при избора на сервизи за хранене?

Ако искате не просто да изпитате удоволствие от храната, а да я превърнете в незабравимо изживяване, е важно да обърнете внимание на всеки детайл. От закупуването на правилните съставки и приготвянето им по подходящ начин до сервирането им в най-подходящите съдове.

Несъмнено всяко домакинство се нуждае от няколко комплекта съдове, които да използва в ежедневието и посрещането на гости. Може би ще откриете разнообразни продукти в нашия онлайн магазин, които ще Ви впечатлят със своя дизайн и естетика. Но закупуването на сервизи за хранене е важно решение. Затова Ви съветваме да не се водите изцяло по дизайна, а да обърнете внимание на:

Как ще ги използвате.

Започнете от самото начало – отделете си малко време преди да тръгнете по магазините, за да помислите как възнамерявате да ползвате новите си съдове. Може би търсите нещо с отличаващ се дизайн за специални случаи - рождени дни и събирания с приятели. Или търсите чинии, на които можете да различитате ежедневно за хранене.

Тук е важно да отбележим, че съдовете, които ще използвате всекидневно, са по-податливи на пукнатини и получаване на други дефекти. Причините могат да са различни – от неволно изпускане на прибори върху тях и неправилна употреба до неправилна поддръжка.

Добре е да изберете материали, за които сте сигурни, че са здрави и надеждни, за да издържат по-интензивно използване.

Ако държите на визията, не е добра идея да подбирате дизайни и цветове, които бързо могат да Ви омръзнат. Професионалистите често залагат на по-деликатни и стилни чинии за празнични събития и специални случаи, които да подчертаят качествата на храната и атмосферата. С тях, бихте могли и лесно да изразите своите лична индивидуалност, естетика и вкус.

За координиран външен вид, Ви препоръчваме да се насочите към сервизи за хранене. С тях е много по-лесно да изразите себе си, отколкото да съчетавате различни чинии, чаши и прибори в търсенето на точната естетика.

И не на последно място – трябва да знаете навиците и предпочитанията на Вашето семейство. Помислете за храната, която готвите ежедневно и при събиране с приятели. Не се фокусирайте върху отделните ястия, а върху цялата картинка – от начина, по който подреждате компонентите до самата чиния и как точно я поднасяте.

Материалите.

Неведнъж сме Ви споделяли, че качеството е комбинация от вида на материалите и начина им на изработка. Преди да започнете да избирате цветове, шарки и мотиви, трябва да направите задълбочен анализ на това - от какво са изработени съдовете.

Най-често срещани при производството на сервизи за хранене са:

Порцелан.

Първоначално е бил произведен в Китай, но днес това занаятчийско производство е много популярно. Едни от най-големите фабрики се намират в Германия, Франция и Англия.

Изработва се от глина с фини частици - обикновено съставена от фелдшпат, каолин и кварц, която е изпечена при по-висока температура. Получените сервизи за хранене са изключително издръжливи и непорести. Технологичният процес позволява съдовете да бъдат оформени по-тънко и деликатно, което им придава полупрозрачен вид, и включването на детайли в дизайна на тялото.

Идеални са за специални събития, които да споделите с приятели или любимите си хора. Тяхната цена е значително по-висока, но гарантирано получавате високо качество и издръжливост. Ще ги откриете в разнообразни дизайни с отличаващи се шарки и стилове.

Керамика.

Това е един от най-често срещаните материали при изработване на сервизи за хранене. За производството им се използва груба глина, която се пече при по-ниски температури.

Това води до получаване на съдове с умерена здравина и издръжливост. Затова е важно да се допълни с подходящо покритие, което да осигури по-голяма устойчивост на натоварване и да предпази повърхността от надраскване.

На пазара можете да откриете керамични сервизи с различно качество и цени. Най-добрите модели са идеалното допълнение за Вашето домакинство. Те ще Ви осигурят функционалността и естетиката, която търсите.

Глина.

Много от съдовете в домакинствата са изработени от глина. Обикновено това е бял и порест материал, който се изпича при по-ниски температури, за разлика от порцелана. Той не притежава голяма издръжливост и здравина, но е бюджетен вариант. Сервизите от този тип се предлагат в два вида - едноцветни (обикновено бели) и с декорации.

Меламин.

Ако търсите практически нечупливи чинии, меламинът е правилният избор. Това е вид пластмаса, която е лека, здрава и по-твърда от обикновената пластмаса. Не е податлива на огъване и има лъскаво покритие. Този материал е неразрушим и е идеален за деца или употреба на открито.

Обикновено може да се мие в съдомиялна на горната решетка, но съдовете не са подходящи за микровълнова или фурна. Не трябва да нагрявате храна в нея!

Предлага се в различни цветове и мотиви, по-скоро предназначени да привличат вниманието на децата. Ако искате да създадете по-специално настроение за тях, можете да комбинирате различни цветове и теми, за да озарите масата.

Закалено стъкло.

Сервизи за хранене от този материал са обикновено прозачни. Те се правят при ултрависока температура, което ги прави изключително издръжливи. Освен това са леки, устойчиви на резки температурни промени и механични повреди.

Най-известният сервиз от това стъкло е Corelle - патентован стъклен ламинат, който е практически неразрушим.Няма да се счупи или натроши дори когато бъде изпуснат върху твърд под.

Закаленото стъкло е безопасно за миене в съдомиялна и използване в микровълнова фурна. Глазурата на повечето модели ги прави и устойчиви на надраскване. Закаленото стъкло може да се окаже идеален материал за ползване в ежедневието на всяко домакинство.

Формата.

Понякога стандартните сервизи за хранене в кръгли форми не са най-добрия вариант за всяко ястие. Повечето професионалисти препоръчват да изберете сервиз за хранене, който включва няколко форми и различни стилове. Така не само ще отговорите на нуждите на домакинството си, но и ще можете да еспериментирате с презентациите.

Най-често срещаните форми са:

  • Триъгълни – обикновено са с по-малък размер. Страхотни са за единични порции като десерти или закуска. Добро решение са и, ако искате да сервирате само едно парче пица, пай или торта.
  • Кръгли – традиционната кръгла чиния в различни размери, форми и цветове, така че никога няма да имате проблеми с намирането на нещо, което да отговаря точно на Вашите предпочитания. Съчетайте с шикозни, традиционни или ретро сребърни прибори, за да завършите визията на трапезата си.
  • Квадратни – ако търсите нещо по-модерно, тази форма е правилният избор. С нея не жертвате размера, а получавате всичко, от което се нуждаете.

Какви евтини сервизи за хранене можете да откриете при нас?

Специално за Вас с нашия екип съчетахме качество с най-добрата цена! Нашите евтини сервизи за хранене са дело на някои от най-добрите световни производители.

Не пропускайте да поръчате Вашите евтини сервизи за хранене още СЕГА през нашия онлайн магазин или като се свържете с нас на телефон: 0894 475 888.

SKU: 39020
Представяме ви един вълнуващ комплект за хранене, предназначен специално за най-малките. Вдъхновен от дивата природа, този трисетовен сет включва плосък тарел, купа и чаша, всички със забавни илюстрации на жирафи. Цветовата гама е топла, с преобладаващи нюанси на жълто, кафяво и бяло, които приличат..
13.10лв.
SKU: 39021
Представяме ви вълнуващ комплект за хранене, предназначен специално за най-малките. Този трисетовен сет включва чиния, купичка и чаша, всички със забавни илюстрации на костенурки. Материалът, от който са изработени, е порцелан, който ги прави издръжливи и подходящи за деца.Чинията е идеална за серви..
13.10лв.
SKU: 39022
Този детски сервиз е идеален за малчугани, които обичат забавни и цветни дизайни по време на хранене. Този тритечастен комплект включва чиния, чаша и купа, всички със съответстващи и игриви орнаменти.Чинията е украсена с оранжеви и черни ивици по ръбовете, напомнящи на тигрова шарка. В центъра на чи..
13.10лв.
SKU: 39025
Този весел детски сервиз е идеалният спътник за малките футболни фенове. Той се състои от три части, включвайки - чиния,чаша и купа.Чинията е с ярки и забавни илюстрации на футболисти, които играят на зелено игрище. Всеки футболист е в различна поза, като се усмихва и излъчва енергия. Тази плочка е ..
13.10лв.
SKU: 39033
Този вълшебен детски сервиз е създаден за малки принцеси и рицари, които обичат приказките и фантазията. Комплектът включва следните части:Чинийката е с изчерпан дизайн, вдъхновен от приказни замъци и принцеси. В нея може да сервирате обяд или вечеря, а децата ще се забавляват, гледайки красивите ил..
20.50лв.
SKU: 32039
Този изискан комплект от чаши за кафе представлява идеалното допълнение към вашето ежедневно кафе-ритуал. Нека ви разкажа повече:Всяка чаша и чиния са изработени от безупречно бяла порцелан и са украсени със стилна зелена геометрична шарка. Този дизайн придава на комплекта класически шарм и елегантн..
23.10лв.
SKU: 37661
Комплектът съдържа 6 броя чаши и 6 броя чинии. Обем на чашката: 250мл. Размер на чинийката: ? 14см. Подходящи за сервиране на чай, нес кафе, мляко, капучино и други топли напитки...
37.20лв.
SKU: 31978
Този изискан комплект от чаши за чай представлява идеалното допълнение към вашето ежедневно чаено удоволствие. Всяка чаша и чиния са изработени от безупречно бял порцелан и са украсени със стилна геометрична шарка. Този дизайн придава на комплекта класически шарм и елегантност. Въпреки че не са от и..
72.60лв.
SKU: 37636
Стилен и качествен  комплект от 18 броя чинии и купа . Устойчиви на удар и термичен шок Могат да издържат на резки темперетурни промени.Силата на закаленото стъкло и дизайна на изделията осигурява удобното използване на продуктите, улеснява подреждането им и намалява заеманото място по рафтовет..
75.60лв.
SKU: 37030
Сервиз за хранене 44 елемента- 6 броя основни чинии 24 см- 6 броя супени чинии 19 см- 6 броя десертни чинии 19 см- 1 брой купа за салата 23 см- 1 брой дълбоко плато 28 см- 6 броя купички крем карамел 10.5 см- 6 броя чаши за кафе 180 мл- 6 броя подложни чинийки за кафе 13.5 см- 6 броя чаши за аперити..
132.00лв.

Показани са 1 до 11 от 11 (1 страници)