Facebook Pixel
Menu
Your Cart

Четки и метли

Ако вече сте избрали кухненските принадлежности, време е да се фокусирате на „незабележимите герои” при почистването на дома, а именно – нашите четки и метли.

Макар че вниманието винаги е насочено към прахосмукачките и моповете, някои задачи са почти неизпълними без тяхна помощ. Затова ние – от онлайн магазин за домашни потреби Галея, сме готови да Ви помогнем да направите и този процес по-бърз и удобен.

Как да изберете правилните?

Ако сте се замислили дали Ви трябват нови четки и метли, сега е момента да научите повече за тези помощници в домакинството.

Разбира се, не всички продукти са създадени еднакво. Някои са по-големи или малки, а други имат специфична дръжка, която прави използването им по-удобно. За да сте сигурни, че сте се насочили към правилните, Ви съветваме да обърнете внимание на:

Размера

Това е първото нещо, за което трябва да помислите при избора не само на четки и метли, но и на кошче за боклук. Ако кухнята Ви е малка и няма място за разминаване, е по-вероятно често да се случват инциденти като разпилени подправки и съставки. Тогава ще се нуждаете от нещо, с което бързо да можете да изметете бъркотията.

В този случай, четка с лопатка за трохи биха били по-добър вариант. Те са малки и лесни за съхранение в кухнята, килера, на балкона. И най-хубавото е, че са винаги под ръка, когато трябва да почистите нещо.

Когато трябва да се справите с по-големи площи, този малък модел няма да Ви е от полза. Ще се нуждаете от нещо по-голямо с висока и удобна дръжка, която да Ви осигури добър захват. Колкото по-широка е метлата, толкова по-добро е отстраняването на замърсяванията.

Тип на четината на четката

Вероятно не сте обръщали внимание, но производителите проектират метли с различни видове косми. Всеки тип четина е предназначена за премахването на различни замърсители от повърхностите. Например - тези с пера са предназначени да улавят повече прах.

Заострените влакна са предназначени за ъгли и тесни пространства. Меките косми са по-добри за полирани подове, докато по-твърдите почистват по-ефективно по-грапави повърхности.

Може да Ви се струва неудобно, че се нуждаете от повече четки и метли, но в дългосрочен план това ще Ви помогне да поддържате чистотата в домакинството си.

Ъгъл на главата на метлата

Докато разглеждате тази категория, вероятно сте забелязали, че някои четки и метли са прави, а други са под ъгъл или дори с различна форма. Тази разлика в дизайна не се дължи на естетиката, но подпомага изпълнението на специфични задачи. Заедно с формата на четината, това може да Ви помогне максимално да оптимизирате почистването на Вашия дом.

Стандартните прави глави са подходящи за основни задачи и не достигат до тесни места. Ако не можете да се справите с мръсотията, останала в ъглите, заложете на модел, на който главата е под ъгъл. От помощ би Ви била и, ако е под формата на диамант, защото може да се използва за по-извити мебели и труднодостъпни места.

Място за поставяне на метлата

Един от най-често срещаните проблеми при избора на четки и метли е, че заемат прекалено много място или няма къде да бъдат съхранени. Това не означава да се откажете от тази покупка! Препоръчваме Ви да се насочите към моделите, на които на лопатата има специална вдлъбнатина, на която да поставите метлата или четката.

По този начин, не само ще спестите пространство, но и ще изглеждат по-добре естетически, когато не ги ползвате. Друг възможност е да ги оставите да висят на колче или кукичка в килера, балкона или на вратата на някой шкаф в кухнята.

Самото почистване

Въпреки че Вашите четки и метли ще извършат основната работа, дизайнът на лопатката също е от значение. Те са незаменими при събиране на отпадъците и ще Ви помогнат да спестите време и усилия. За да се случи това, те трябва да бъдат специално проектирани да отговорят на дизайна на метлата или четката.

Например, ако големината и височината на лопатката не отговарят на тази на метлата, ще трябва да се навеждате, когато събирате в нея отпадъците. Това би било не само неудобно, но и ще затрудни целия процес.

Вида на материала

Съветваме Ви да не се насочвате автоматично към най-бюджетните варианти. Обърнете внимание на описанието и вида на материалите, защото те влияят на функционалността и издръжливостта на Вашите четки и метли.

Висококачествените продукти са направени от устойчива пластмаса и влакна. Някои четки имат и дървена основа, която осигурява по-добър захват и стабилност при използването им. Лопатката трябва да бъде лека и удобна за употреба, но същевременно достатъчно здрава, за да понесе тежестта на събираните боклуци, без да се деформира или счупи.

Как да поддържате Вашите аксесоари?

Правилната поддръжка гарантира дълготрайност на Вашите верни помощници. Специалистите препоръчват след всяко почистване да премахвате остатъците от прах и замърсявания от четината им. Използвайте мека кърпа, за да почистите влакната на четките, ако са останали по-големи частици.

Ако са мокри, оставете ги да изсъхнат напълно, преди да ги приберете на мястото, където ги съхранявате. Препоръчително е да ги оставите на слънчева светлина, но може и на стайна температура. Проверявайте редовно за износване на материала и заменяйте по необходимост, за да осигурите оптимална работа и най-добрите резултати при почистването на Вашия дом.

Съществуват ли перфектни четки и метли?

Със сигурност, голямото продуктово разнообразие на пазара и в нашия онлайн магазин може да затрудни значително избора Ви. Затова ние Ви съветваме не само да се съобразявате с горните характеристики, но и с размера на пространството и задачите, които ще изпълняват. За съжаление, не съществува универсално решение за всичко.

Причината е, че не можете да използвате четките от банята в кухнята и обратното. Така не само ще пренесете замърсяванията, но и бактериите. Препоръчваме да изберете поне две четки и метли, за да поддържате целия си дом чист и спретнат.

А Вие направихте ли своя избор?

Поръчайте през нашия онлайн магазин или се свържете с нас на телефон: +359 894 475 888. Нашите консултанти с удоволствие ще Ви помогнат да намерите подходящи продукти за Вашия дом и офис.

SKU: 171435
Комплект домакинска четка и поставка Практичен комплект за кухненската мивка. Удобна поставка с легенче за излишната вода, на която може да поставите домакинската гъба, с четка, която има многофункционално действие. Четката има специална закачалка, с която седи стабилно за поставката. Страхотен аксе..
6.35лв.
SKU: 300430
Различни цветове, които се изпращат на случаен принцип в зависимост от наличността на склад.Единичната PVC лопатка е изключително практичен и удобен инструмент за вашия дом и градина. Изработена от висококачествен PVC материал, тя е издръжлива и устойчива на различни атмосферни условия. Лопатката е ..
1.30лв.
SKU: 335198
Различни цветове, които се изпращат на случаен принцип в зависимост от наличността на склад.\Лопатката за маса Titiz е практично и функционално решение за всяка кухня или трапезария. Изработена от висококачествени материали, тя е устойчива и лесна за почистване. С компактния си дизайн, лопатката е и..
1.95лв.
SKU: 306150
Различни цветове, които се изпращат на случаен принцип в зависимост от наличността на склад.Ортопедичната лопатка за чистене е идеалният инструмент за поддържане на вашия дом или офис чист и подреден. Със своя ергономичен дизайн и удобна дълга дръжка, тя позволява лесно събиране на прах и отпадъци б..
5.85лв.
SKU: 70111
Металната лопата за почистване е надежден и здрав инструмент, предназначен за ефективно събиране на отпадъци. Изработена от висококачествен метал, тя е устойчива на износване и гарантира дълготрайна употреба. Лопатката е идеална за почистване на въглища, пепел, пясък и други подобни материали.Дървен..
3.20лв.
SKU: 311822
МЕТЛА MAXEL 23,5Х3Х83,5СММетлата Maxel е изключително практичен и ефективен инструмент за почистване на дома, офиса или гаража. Със своите здрави и устойчиви влакна, тя осигурява отлично почистване на различни повърхности, включително твърди подове и килими. Дългата и удобна дръжка осигурява лесно м..
6.18лв.
SKU: 335203
Различни цветове, които се изпращат на случаен принцип в зависимост от наличността на складМетлата Urve 1 малка 28 см е компактно и ефективно решение за почистване на малки пространства и тесни ъгли. Със своите здрави и гъвкави влакна, тя осигурява отлично събиране на прах и мръсотия, като поддържа ..
2.30лв.
SKU: 335204
Различни цветове, които се изпращат на случаен принцип в зависимост от наличността на складМетлата Urve 2 средна 41 см е изключително ефективен инструмент за почистване на средно големи пространства във Вашия дом или офис. Със здрави и устойчиви влакна, тя осигурява отлично събиране на прах, мръсоти..
3.70лв.
SKU: 71006
Метлата Ковейка с рамо е практичен инструмент за почистване, подходящ за всяко домакинство. Със своите здрави влакна и удобна дълга дръжка, тя осигурява ефективно почистване на всякакви повърхности. Метлата е изработена от висококачествени материали, което гарантира дълготрайност и устойчивост на из..
6.50лв.
SKU: 71007
Метлата с дървена дръжка е изключително удобен и практичен помощник за Вашето домакинство. Със своя класически дизайн и здрава конструкция, тя е идеална за почистване на различни повърхности както вътре, така и навън.Дръжката е изработена от висококачествена дървесина, което я прави устойчива и дълг..
6.75лв.
SKU: 70567
Отървете се лесно от неприятните косми и власинки с помощта на новите лепящи ролки за почистване InnovaGoods (опаковка от 2 броя)! Лесно и ефикасно решение за премахване на власинките и косъмчетата от дрехите, седалките на автомобила, диваните, възглавниците и други. Идеални за тези, които имат дома..
5.20лв.
SKU: 330620
Различни цветове, които се изпращат на случаен принцип в зависимост от наличността на склад.Тривката за баня е идеалният аксесоар за всяка баня, осигуряващ ви свежест и чистота всеки ден. С дължина от 44 см, тя е подходяща за почистване на цялото тяло, като същевременно осигурява лек масаж, който ст..
4.54лв.
SKU: 37769
Четката за почистване Softon е идеалният помощник за Вашето домакинство. Със своята ергономична дръжка и меките влакна, тя осигурява комфорт и ефективност при почистването на всякакви повърхности. Независимо дали трябва да изчистите кухненски плотове, мивки или други замърсени места, Softon ще Ви по..
2.80лв.
SKU: 37767
Четката Softon микрофибърна е идеалното решение за поддържане на чистотата в дома Ви. Създадена с мисъл за удобството и ефективността, тази четка осигурява перфектно почистване на всички повърхности. Микрофибърната структура позволява по-дълбоко проникване в трудно достъпните места и лесно премахван..
4.80лв.
SKU: 300592
Четката Валерия 7201 е практичен и удобен инструмент за почистване, подходящ за всяко домакинство. С нейните компактни размери и ергономична дръжка, тя осигурява комфорт и ефективност при употреба.Предлага се в разнообразие от цветове, които се изпращат на случаен принцип, в зависимост от наличностт..
2.30лв.
SKU: 300603
Четката Гър-гър с двойна ролка е изработена от устойчива пластмаса, което гарантира нейната здравина и дълготрайност. Това я прави идеална за продължителна употреба и в най-различни условия.Този продукт се предлага в различни цветове, които се изпращат на случаен принцип в зависимост от наличността ..
1.35лв.

Показани са 1 до 16 от 56 (4 страници)