Facebook Pixel
Menu
Your Cart

Керамични чинии за хранене

Организирането на кухнята е може би най-голямото предизвикателство, пред което ще се изправите. Тук всеки един елемент е от значение - от обзавеждането до избора на сервизи, чинии за хранене, прибори и аксесоари за сервиране на храна.

Създайте модерна и красива обстановка с магазин за домашни потреби Галея. Ние ще Ви предложим чинии за хранене с различен дизайн и сервизи за хранене с различен брой на частите.

Керамични чинии за хранене или сервиз чинии?

Независимо дали планирате да организирате незабравимо парти с приятели или да поканите близки на непринудено събиране, се нуждаете от съдове за хранене. Те са не само важна част от сервирането на храната, а и ще допринесат за визията на трапезарата и за настроението, което ще създадете на Вашите гости. Може да се каже, че са много повече от това да изберете няколко чинии за хранене, защото тяхната роля е да Ви осигурят удобство и функционалност.

Най-голямата грешка при избора на сервиз чинии или единични съдове е пропускане на детайлите. Повечето хора търсят евтини чинии и напълно забравят да се съобразят с важни фактори като качеството и големината им.

Всъщност, изборът на перфектните съдове не е трудна задача, стига да знаете от какво точно се нуждаете. Ако едва сега започвате да оборудвате новата си кухня, Ви препоръчваме да обърнете внимание на:

Пространството във Вашата кухня.

Понякога може да сте се насочили към комплект от 36 части, за да сте подготвени за всяка ситуация, но да нямате достатъчно място.  Съветваме Ви да не забравяте, че всяка кухня е различна и организацията й е ключова за съдовете, които може да съхраните в шкафовете.

Преди да разгледате нашите страхотни съдове за хранене, е добре да помислите как може да увеличите ефективността и да извлечете максимума на пространството. Много майстор-готвачи използват полезни аксесоари, с които успяват да оптимизират обзавеждането по най-добрия начин.

Обърнете внимание на масата и максималния брой на местата за сядане. Например, ако е предназначена за 4 души ще е трудно да я подредите за по-голям брой хора. Разбира се, това не означава, че не трябва да имате няколко керамични чинии допълнително, ако Ви дойдат изненадващи гости.

Големината на домакинството.

От голямо значение е дали живеете сам или имате голямо семейство с деца. Със сигурност няма да се нуждаете от 3 или 4 комплекта, ако сте младоженци, които едва сега започват да изграждат своя нов дом. От друга страна, ако имате малки деца, трябва да се съобразите с енергията и, че някои  чинии за хранене не са подходящи за възрастта им.

Разбира се, колкото повече членове има Вашето домакинство, от толкова повече чинии ще се нуждаете. В някои случаи е дори по-добре да заложите на по-голям комплект, за да сте сигурни, че ще отговорите на нуждите на всички.

Общото правило при купуване на сервиз чинии и евтини сервизи за хранене - без значение дали ще ги използвате ежедневно или за специални поводи, да имате 1 допълнителен комплект. Трябва да имате поне 3-4 допълнителни керамични чинии и прибори, за да сте сигурни, че ще сте подготвени за всякакви ситуации. Така че, ако има спиране на водата и не можете да измиете мръсните съдове, ще имате други, в които да сервирате храната.

Поводът.

Със сигурност, когато избирате евтини сервизи за хранене за ежедневието, залагате преди всичко на качеството, здравината и цената. Но, когато става въпрос за специални случаи, повечето хора предпочитат да ги изберат според визията и дизайна.

Помислете каква естетика искате да постигнете и как предпочитате да сервирате на своите гости. Ако планирате гурме пиршество, всеки един детайл е от значение – от приборите до салфетките. Няма значение дали залагате на класическата елегантност или търсите по-смело вдъхновение. Трябва предварително да помислите и за стила си на готвене и поднасяне на храната. Например, ако сервирате 3-степенно меню, ще са Ви необходими по поне 4 чинии за всеки присъстващ.

Препоръчваме Ви да изберете и подходящи съдове за сервиране, които да пасват на стила на Вашия сервиз чинии.

Не забравяйте да се съобразите и с броя на гостите. Ако обичате да сте заобиколени от приятели, е важно към основния си комплект чинии за хранене да прибавите и максималния брой съдове, необходими за Вашите гости.

Колко комплекта евтини сервизи за храненетрябва да имате?

В нашия онлайн магазин ще откриете голямо разнообразие от керамични чинии, прибори, аксесоари и комплекти. Добра идея е, преди да разгледате нашите страхотни предложения, да определите своя бюджет.

Специалистите препоръчват да изберете сет, включващ 4 или 6 различни елемента, ако домакинството Ви е от двама души и от 8 до 12 - за семейства от 4 или 5 души.

За хората, които рядко канят гости, най-добрият вариант е 1 основен сервиз чинии, към който да добавите по-малък луксозен сет керамични чинии. Когато започнете да организирате повече събирания, винаги можете да го надградите с подходящи съдове за хранене.

Цената на сетовете варира в зависимост от качеството, прецизност на изработката и материалите. Някои са по-евтини и бюджетни, докато други впечатляват със своя дизайн и изисканост.

Препоръчваме Ви да заложите на готов комплект и материали, които  да отговорят на изикванията Ви за качество, здравина и надеждност.

Колко големи трябва да са Вашите евтини чинии?

В повечето случаи Вашите съдове за хранене отговарят на конкретна цел. Препоръчително е те да отговарят на типа кухня, която предпочитате да приготвяте, стила на поднасяне и размера на порциите. Например - големите чинии, не са подходящи за предястие, защото храната изглежда като поставена в море от празно пространство.

По същия начин – 15-сантиметрови чинии не пасват на основните ястия, освен ако не ограничавате грамажите на порциите. По тази причина е много важно да обмислите най-добрия размер, който ще задоволи тези нужди.

Обикновено, евтините чинии за предястия  са най-малките чинии на масата и се използват за сервиране на мезета, аперативи, амюз-буш и предястия. Варират между 10 и 15 сантиметра в диаметър и могат да се използват и като помощни чинийки за изхвърляне на кости или остатъци от храна.

Стартърите се сервизат в чинии между 17 и 20 см., като размерът помага да се увеличи височината на презентацията. Може да се използват и за салата. Тези за основното ястие са между 27 и 30 сантиметра, докато за десерт – между 20 и 25 сантиметра.

Независимо от степента на менюто, което сте подготвили, важно е да изберете съдове, в които Вашата храна ще пасне и ще помогне за създаване на уникална атмосфера на трапезата.

На какво да обърнете внимание при избора на керамични чинии?

Ако вече сте разбрали от какво точно се нуждаете, време е да преминете към избора на Вашите чинии за хранене. Съобразете се с:

Дизайна

Независимо дали ще заложите на евтини чинии или луксозен сервиз чинии, трябва да имате предвид, че ще ги използвате в дългосрочен план. Ще се нуждаете от поне два сета – за ежедневна употреба и за специални поводи.  Стилът на съдовете за хранене не само ще Ви помогне да създадете уникална трапеза, но и ще подчертае индивидуалността Ви.

При избора на сервиз за ежедневието, трябва да бъдете по-придирчиви. Съсредоточете се върху  съдовете и какво е тяхното качество и издръжливост. С този комплект е по-вероятно да бъдете по-невнимателни. Затова трябва да сте сигурни, че няма да останат драскотини или да се появят пукнатини и счупвания. Изборът на материали, които са известни със своята издръжливост и здравина като порцелан или керамика, е добър избор.

Заложете на практичността и функционалността.

От друга страна, стилът на сета за гости е най-добре да бъде елегантен, минималистичен и изчистен. Без ненужни декорации и прекалено много цветове. По този начин ще пасне на различни поводи - тържества, рождени дни, юбилеи и дори гейминг събирания.

Цветовете.

Дизайнерите препоръчват да обърнете специално внимание на нюансите, когато искате да създадете елегантна естетика. Ярките цветове не се вписват добре във всяка обстановка. Препоръчително е да съобразите тоновете на Вашия сервиз чинии с цветовете на трапезарията, покривката и останалите съдове за хранене. Това ще Ви помогне да създадете специална атмосфера, независимо от повода.

Ако имате лошо зрение, изборът на прибори за хранене в контрастен цвят ще улесни храненето. Имате възможност да смесите и комбинирате тоновете, за да отговорите на своите нужди. Заложете на един основен цвят, който подхожда на интериора Ви и изберете останалите съдове в контрастен тон.

Добрата новина е, че независимо дали се спрете на евтини чинии или луксозен сет, с помощта на магазин за домашни потреби Галея ще откриете най-доброто за Вашия дом.

Оформлението.

Ние знаем - влагате усет и стил не само при приготвяне на Вашите любими ястия, но и при декорирането на масата. Затова Ви предлагаме разнообразна селекция от съдове, която Ви предлага най-доброто качество на българския пазар.

Заложили сме на керамични чинии и сервиз чинии, които да предложат по нещо за всеки вкус, интериор и начин на живот. От студени сиви тонове и пастелни нюанси до по-смели шарки и живи цветове. Позволете на различните чинии за хранене да оформят Вашата маса и да превърнат всеки ден в незабравимо събитие.

  Какви евтини сервизи за хранене можете да откриете при нас?

  Ние от магазин за домашни потреби Галея знаем колко е трудно да откриете чинии за хранене, които комбинират красивия дизайн с най-доброто качество. Това е още по-голям проблем за домакинствата, които имат ограничен бюджет.

  Затова с нашия екип си поставихме за цел да Ви предложим евтини чинии, които НЕ правят компромис с цената за сметка на визията и качеството.Керамични чинии за хранене - евтини сервизи за хранене

  Открихме най-добрите производители на чинии за хранене и керамични чинии. С тяхна помощ в нашия онлайн магазин ще откриете евтини чинии, които да комбинирате и да създадете своя мечтан сервиз чинии.

  Защо да изберете керамични чиниии сервиз чинии на Галея?

  За нас удовлетвореността на нашите клиенти е винаги на ПЪРВО място. Затова в нашия онлайн магазин ще откриете:

  • Луксозни сервизи чинии за всеки дом;
  • Керамични чинии на най-добрите производители;
  • Евтини чинии на най-изгодните цени.
  • Голям избор от чинии за храненеи купи с различен дизайн, форма и материал.

  Не чакайте повече! Направете най-добрия избор още ДНЕС като поръчате избраните модели през нашия онлайн магазин или като се свържете с нас на телефон: 0894 475 888.

  Показани са 1 до 16 от 84 (6 страници)