Facebook Pixel
Menu
Your Cart

Дъски гладене

Направете кухнята още по-уютна с магазин за домашни потреби Галея.

Превърнете готвенето в истинско удоволствие с нашите съдове от йенско стъкло. Те са изработени от специално закалено стъкло, което може да се нагрява във фурната. Подходящо е за приготвяне на ястия като запеканки, мусака, ястия с ориз, картофи, месо и много други.

С не знаете за йенските съдове за готвене?

Интересен факт е, че йенското стъкло носи името на град Йена, Германия. То е било разработено от Карл Цайс и за първи път започва да се произвежда в неговите заводи. По-късно, през 1906 година се появяват и съдовете от йенско стъкло, които са дело на шведската фирма Йонкьопинг.

Днес те намират място във всяка кухня. Тяхното удобство и практичност ще Ви позволи да реализирате всичките си кулинарни начинания.

Йенските съдове за готвене се отличават с: 

  • Устойчивост на високи температури – различават се от обикновеното стъкло по това, че съдържат фини метални частици. Те са незабележими с просто око, но осигуряват устойчивост на съда на висока температура. 
  • Не взаимодействат с храната – напълно безопасни и по никакъв начин не нарушават добрия вкус на храната. 
  • Разпределят равномерно топлината – ястията се приготвят бързо и са равномерно сготвени. 
  • Лесни за почистване – това се дължи на гладката им стъклена повърхност. По нея не се задържат ароматите на продуктите, което ги прави подходящи за готвене на храна, нуждаеща се от малко мазнина като зеленчуци и риба. 
  • Подходящи са за използване в газови и електрически фурни. 
  • Уникален външен вид – на пазара можете да откриете голямо разнообразие от йенски съдове с различни форми, дизайни и цветове.

Какво Ви предлагаме?

В тази категория разгледайте нашите йенски съдове за готвене. С нашия екип се постарахме да Ви предложим по-интересни дизайни от стандартните кръгла и правоъгълна форма. Не чакайте повече!

Поръчайте избраните модели през нашия онлайн магазин или като се свържете с нас на телефон: 0894 475 888.

Показани са 1 до 7 от 7 (1 страници)