Аксесоарите за кухня се незаменим помощник за всяко домакинство. Няма значение дали сте професионалисти, любители готвачи или хора, които искат бързо и лесно да се справят с всяка задача. Готвенето не е точна наука. То изисква не само точните съставки и „инструменти”, но и много въображение. 

Разбира се, това не означава да влезете в първия магазин за домашни потреби и да изкупите всички тигани, тенджери, прибори и съдовете. Наличието на хиляди кухненски аксесоари в шкафовете Ви няма да направи живота Ви по-лесен, а ще създаде допълнителен хаос.

Трябва да започнете от основата – нещата, които присъстват във всеки дом и да надграждате постепенно с аксесоарите, които отговарят на Вашите нужди. 

Колебаете се откъде да започнете? Не се притеснявайте! В тази статия ще Ви споделим мнението на нашите професионалисти кои са най-необходимите аксесоари за кухня

От какви аксесоари за кухня се нуждаете?

Както вече споделихме, всяка кухня се нуждае от чинии, чаши, прибори, ножове, тенджери и тигани. Това са кухненските принадлежности, без които не бихте могли да приготвяте и сервирате своята храна. Но, ако искате да направите целия процес по-бърз и лесен, не пропускайте да си вземете и:

  • Метални шпатули и дървени лъжици – прости, но много важни аксесоари за кухня, които могат да се ползват за разбъркване, обръщане и сервиране на всякакви храни. Особено подходящи са, когато готвите в тиган палачинки, печени зеленчуци, сотирани меса, яйца и много други. Обърнете внимание, че с тях трябва да работите внимателно, за да не надраскате повърхността на съдовете. 
  • Силиконова шпатула – ако обичате да приготвяте сладкиши и торти, този аксесоар трябва да намери мястото си във Вашата кухня. Подходящ е за приготвянето на кремове, сметана, тесто, нанасяне на глазури върху торти и декорация. Силиконовите модели са по-подходящи от обикновената гума, която може да се разтопи при високи температури. Подходяща е за миене в съдомиялна. 
  • Дъска за рязане – още един основен аксесоар, без който приготвянето на продуктите би било много по-неудобно. Представете си да трябва да режете зеленчуци или месо в чиния – със сигурност няма да е най-приятното изживяване. Затова е важно да изберете качествена дъска, която е изработено от здрав и издръжлив материал. 
  • Зеленчукорезачка – може би, си мислите, че това не е необходимост. Все пак беленето с нож все още не е отживелица. Но за разлика от него, картофобелачките се плъзгат гладко по кората на зеленчуците и ги обелват за секунди. Подходящи се за картофи, краставици, тиквички, ябълки и всичко друго, което искате да обелите. На пазара ще откриете модели с различна форма и разположение на остриетата. Затова Ви препоръчваме да заложите на удобството си. 
  • Кухненски ножици – има голяма разлика между кухненските и стандартните ножици. Със стандартните можете да отрежете листи, опаковки, картон и много други. Но тези, предназначени за готвене, са подходящи за рязане на билки, баници, да отстраните мазнината от месото и дори да нарежете цяло пиле. Заложете на модел от неръждаема стомана, който се разглобява лесно и може лесно да се почисти от остатъците. 
  • Ренде – още един незаменим помощник. То Ви дава възможност да настържете всеки продукт, според нуждите си. Можете да избирате между няколко големини – от най-фините до по-едрите приставки. Идеално за сирена и кашкавали, предназначени за поръсване на паста, зеленчуци и плодове. 

Какво Ви съветваме?

Изброените кухненски аксесоари са само част от продуктите, които можете да откриете в нашия онлайн магазин за домашни потреби. Не забравяйте, че всяко домакинство има специфични нужди. Например, ако не обичате сладко и не се интересувате от точните грамажи не се нуждаете от мерителни лъжички или чашки. Или, ако обичате простите рецепти, със сигурност не Ви трябва уред за приготвяне на картофени спирали. 

Първата стъпка е да обърнете внимание на кухнята си и нещата, с които разполагате. Помислете какво искате да приготвяте и направете списък с най-необходимите аксесоари, които ще Ви влязат в употреба.

Поръчайте ги от нашия онлайн магазин или като се свържете с нашите консултанти на телефон:  0894 475 888.